Wij maken je er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om je beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen je akkoord om dit te mogen blijven doen.
MENU
K

LELYSTAD REGATTA
 

BEN JIJ ER OOK BIJ?

Lelystad Regatta - 19 & 20 september 2020

"De gezelligste start  van het wedstrijdseizoen"

De Lelystad Regatta is een tweedaagse zeilwedstrijd vanuit jachthaven Lelystadhaven met een bijzondere formule. We varen zoals het nu lijkt twee dagen doublehanded. Dat geeft, zoals wij het ervaren, een extra boost en nog meer mooie verhalen op de zaterdagavond, onder het genot van heerlijk eten uit foodtrucks, live muziek en een biertje. Alles vanaf je eigen boot in de kom van de jachthaven.


Reacties over de 2014 en 2015 editie op zeilersforum.nl (dank jullie wel, daar zijn we blij mee!):

  •  “prima bezette velden, veel plezier en close racen”
  •  “genoten, mooie competitie, goede sfeer en veel gezelligheid”
  •  ""mijn eerste upwind-downwind wedstrijd, het smaakt naar meer!"
  •  “het aantrekkelijke is denk ik de lage drempel”
  •  "prima organisatie op het water en op de wal "
  • "superleuke regatta! Het was een topweekend!

De Lelystad Regatta is uitgegroeid tot een veelzijdig zeilevenement voor de beginnende en ervaren wedstrijdzeilers. Met als doel: meer boten op het water, spannende wedstrijden en nog meer zeilvrienden! Inmiddels hebben we jaarlijks een deelnemersveld van rond de 40 boten op het water, verdeeld over meerdere klassen. .

Prestatieklasse: De naam zegt het al: in deze klasse gaat het om de prestatie! Beide dagen wordt er een uitdagende lange baan (ca. 20 mijl) uitgezet, waarbij alle facetten van trim, tactiek en boathandling aan bod komen. Deze klasse is bedoeld voor deelnemers die geen zin hebben in het ‘wedstrijdgebeuren’, bemanning regelen, dure laminaatzeilen etc., maar wel varen onder het motto “een boot in zicht is een wedstrijd”.

Wedstrijdklasse:  Op zaterdag worden er uitdagende up-down banen uitgezet voor ORC gemeten jachten met double handed bemanning. Op zondag staat een lange baan op het programma. Al met al uw kans om zich met de top van de Nederlandse wedstrijdzeilerij te meten, want die zijn er ook bij!

 

Deelnemers wacht een bijzonder warm welkom in jachthaven Lelystad Haven!